Et sammentræf af tilfældigheder

Kære Kvickly-medarbejder i Taastrup, ja dig unge mand, som fik lidt tidligere fri fredag den 6. Marts. Det var så tæt på at gå galt, og alligevel heldigvis så langt fra.


Min søde kone Maria havde lovet sin lillesøster at bage til deres barnedåb på søndag. Derfor var hun ude at handle fredag eftermiddag, først i netto, så i superbest, ingen af stederne havde de rom essens og hun glemte at købe kakaopulver.. 

Den klarer jeg..

Det regnede og var blevet mørkt da jeg blev sendt afsted efter de sidste ting, inden jeg skulle hente min søn Rasmus fra en drengefødselsdag på Ibsensvej. Kvickly havde alt hvad jeg skulle bruge, og jeg snuppede også nogle gulerødder og peanuts med, som jeg ville tage med på en tur med ungerne i weekenden.

I sad alle tre og kedede jer i kasselinjen, da jeg smed mine varer på båndet.. Jeg var ved at betale for mine varer hos din kollega, som sad med ryggen til dig, da din chef kom over. 

“Keder du dig?” spurgte hun, “ja, helt vildt” svarede du vist. “Men har du så ikke lyst til at holde tidligere fri?”…. Kort pause “Mener du det?” spurgte du.. Det gjorde hun, og du jublede mens du begyndte at gøre kassen op og din kollega sad og brokkede sig stille over hvor heldig du var..

Og du var heldig.. Måske mere end du aner..

På parkeringsdækket var en vagt ved at træne sin hund.. Det kiggede jeg på et kort øjeblik, mens jeg startede bilen..
Da jeg kørte fra Kvickly til Ibsensvej, bemærkede jeg hvor dårlig sigtbarhed der var i skæret fra de modkørendes billygter, og jeg kørte forsigtigt igennem Hovedgaden og kiggede en ekstra gang hver gang jeg drejede.. Hold kæft hvor var du heldig.. Var der en cyklist der? Næe det var der vist ikke.. 

Drengefødselsdagen var slut, og alle forældrene stod i kø for at hente deres trætte børn.. De havde en lille gang, så det var lige før man sku trække et nummer.. Hvor heldig har man lov at være? Rasmus fandt sine ting og vi sagde pænt farvel.. 

Rasmus var glad og snakkede løs, uopmærksom som han plejer at være.. Når munden går, fungerer resten af kroppen ikke rigtigt.. Selen drillede ham og jeg måtte lige hjælpe med at vikle den ud inden vi ku køre..

På vej ud fra Ibsensvej på Taastrup hovedgade er der fin belysning.. Ret fin faktisk.. Men i regn og mørke og andre bilers lygter er det ret svært at se en ung mand som dig.. Det ved du måske ikke, for du har aldrig siddet bag rattet i en bil, i regn og mørke..

Men en ung mand der ikke har lys på cyklen, ikke kan høre noget af trafikken pga de store hørebøffer, og som er så glad for at have fået tidligt fri, at cyklen bare bliver trådt hurtigt afsted og øjnene er rettet fremad.. Ham ser man ikke, ham ser jeg ikke, jeg når det ikke, og du hverken ser eller hører noget andet end Spotify og en fredag foran skærmen eller med vennerne..

Men du var heldig, for jeg så dig.. En sjette sans eller hvad ved jeg, der var ingen hårde opbremsninger, ingen hvinende dæk, og ingen panik.. Men havde jeg været uopmærksom i et splitsekund, så var du blevet kørt ned!

Jeg håber du nåede sikkert hjem og har en god weekend!

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *