Risotto med gulerødder

Det er ikke længe siden jeg lavede risotto for første gang. Den gang var det med portobello svampe, som så mange andre laver det, og det smagte også fortrinligt. Risotto er til gengæld sådan en ret, som er nem at lave, men svær at mestre til perfektion. Men godt, det smager det.

Nu stod jeg med et halvtomt køleskab, og tænkte hvad der mon var derinde, jeg ku bruge. Men svaret er, at man kan putte næsten hvadsomhelst i – jeg valgte en grøntsag denne gang. Mange bruger hvidvin eller lignende, hvilket kan erstatte noget af væden i nedenstående. Men dels bryder jeg mig ikke om smagen af hvidvin i mad, og duften er jeg heller ikke fan af. Så her en nem opskrift, uden hvidvin, på risotto med gulerødder. Gulerødderne kan i øvrigt blot erstattes med svampe, rejer eller hvad man ønsker.

Det skal du bruge
100 g smør
1 liter bouillon (hønse eller grøntsags)
5 gulerødder
350 g risotto ris
2 løg
4 fed hvidløg
100 g fint revet parmesan (eller lignende) og mere til pynt og efter behag
Salt og peber

Her er til ca. 4 personer

Fremgangsmåde
Snit gulerødderne fint i små tern, og steg dem møre med lidt af smørret i en sauterpande (som jeg bruger) eller en gryde. Imens kan du snitte løg og hvidløg i små tern.

IMG_8718.JPG

Tag gulerødderne op og stil dem til side i en skål. Put resten af smørret i panden og svits løg og hvidløg ved mellem varme til løgene er klare. Tilsæt så risene og lad dem ligeledes stege til de bliver klare.

Tilsæt nu bouillon lidt ad gangen og lad det koge ind i risene. Efterhånden som retten simrer videre og væden forsvinder, tilsættes mere bouillon. Når det meste af væden er forsvundet, tilsættes den fint revne parmesan.

Nu begynder retten at tage form, og du kan smage til med salt og peber, ligesom du kan tilsætte yderligere væde, ost eller smør, hvis du ikke er helt tilfreds med konsistensen eller risene mangler lidt. Men husk, risene skal have lidt bid i risotto.

IMG_8719.JPG

Til sidst tilsættes gulerødderne og varmer lidt med inden servering. Pynt evt. med lidt revet parmesan og grønt.

Vi spiste det som en hovedret med brød til, men det går fint som tilbehør til kød eller lignende.

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *