Øllebrød med..noget..

Jeg har fået det en del gange som barn, men aldrig særlig tit som voksen.. Så nu hvor der lige pludselig var et rugbrød i overskud og en ensom nisseøl på køl, var det oplagt at genoplive en klassiker; øllebrød. Når jeg skriver “med..noget” i titlen, er det fordi jeg altid fik det med æggesnaps(æggeblommer pisket med sukker), mens mange andre har fået det med flødeskum. Der er frit valg, og jeg dømmer ikke.

IMG_8670.JPG

Det skal du bruge
1 kg rugbrød (helst uden kerner, men kan sagtens laves med)
Vand
En nisseøl eller to
100 gram brun farin

Fremgangsmåde
Først skæres rugbrødet i små stykker, eller smuldres helt, og puttes derefter i en gryde. Fyld op med vand så det lige dækker rugbrødet.

Hvis det er gammelt rugbrød som er meget tørt, kan du lade det stå natten over, men ellers er det tilstrækkeligt med en halv til en hel time.

IMG_8671.JPG

Varm langsomt op under gryden til det koger og rør jævnligt. Lad det småkoge til det er blevet til en ensartet masse og tilsæt så øllen.

Lad det simre videre ved svag varme, til det har den ønskede konsistens. Tilsæt den brune farin og rør det ud i den varme øllebrød.

IMG_8674.JPG

Herefter har du to muligheder. Spis det i den konsistens det har fået(sådan fik jeg det som barn), eller kør det igennem en si så du får en blød og fin øllebrød. I denne omgang valgte jeg det sidste, da ungerne ikke er vilde med for mange klumper i maden.

Så er der frit valg på tilbehør; æggesnaps, flødeskum, mælk, fløde…

Velbekomme..

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *