Græske kødboller med tzatziki og tomatsalat

Her er en nem og lækker opskrift på græske kødboller med tzatziki og tomatsalat, som du kan lave enten til en hovedret, som del af en buffet eller lignende. I denne opskrift er der til ca. 4-5 voksne.

Det skal du bruge (kødboller)
4-500 gram hakket oksekød
4-500 gram hakket svinekød
2 æg
2-3 fed hvidløg
En håndfuld frisk persille
1 spiseske tørret oregano
1 spiseske tørret basilikum
Groft salt

Fremgangsmåde (kødboller)
Pres hvidløget og hak persillen fint (meget fint). Rør derefter alle ingredienserne sammen til en ensartet fars og sæt den på køl i 20-30 minutter.

Når farsen har hvilet, tages den ud og ovnen tændes på 200 grader. Form 25-30 kødboller og læg dem på bagepapir i en bradepande.

20140220-204924.jpg

Sæt pladen midt i ovnen og lad kødbollerne få mellem 15 og 20 minutter, afhængig af størrelse og ovn. Skær evt. én over undervejs, for at se om de er færdige.

Når de er færdige tages de ud af ovnen og serveres i en skål.
20140220-205045.jpg

Mens kødbollerne er i ovnen kan du passende lave tzatziki og tomatsalat.

Det skal du bruge (tomatsalat)
6-8 blommetomater
1-2 røde snackpeber
1 rødløg
1 god håndfuld frisk persille
1 spsk jomfru olivenolie
Salt og peber
Evt. mozerella som tilbehør

Fremgangsmåde (tomatsalat)
Hak persillen så fint som muligt, og snit løget i fine tern.
Skær tomaterne i tern og snackpeber i lidt mindre tern. Vend det hele med olie, lidt salt og peber i den skål du serverer det i.

20140220-205157.jpg

Det skal du bruge (tzatziki)
1 agurk
300 gram græsk yoghurt
2-3 fed hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde (tzatziki)
Riv agurken og klem væden ud af den med hænderne. Pres hvidløget og bland det ned i yoghurten i en skål. Vend agurken ned i og smag til med salt og peber.
Kan spises med det samme, men kan også med fordel stå et par timer inden servering.

20140220-205256.jpg

Så er du færdig.. Velbekomme!

20140220-204529.jpg

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *