Søvnløs i Danmark?

Det er mandag morgen, og du er måske lidt træt.. Måske meget træt.. Måske gik du for sent i seng igår, fordi der liiiige var en film der skulle ses.. Eller også havde du bare svært ved at falde i søvn..

Hvis det var sidstnævnte, så lærte jeg engang et godt trick til hvad du kan gøre. Alle er jo forskellige, men det virker for mig. Manden bag tricket var erhvervspsykolog, og afholdt mange forskellige typer kurser, og så lånte han lidt fra andre, i dette tilfælde en teknik der er nært beslægtet med meditation.

Så – hvis du en aften ligger og ikke kan finde ro, tænker på alt muligt og BARE ikke kan falde i søvn, så prøv følgende.

Læg dig på ryggen med hænderne ned langs siden, sørg for at du ligger behageligt og ikke undervejs skal rette pude, dyne eller andet.
Når du ligger godt, lukker du øjnene og tager en dyb indånding gennem næsen, sån en der fylder lungerne. Så holder du vejret og puster først ud, gennem næsen, lige inden det begynder at knibe med at holde det. Det er vigtigt at det ikke bliver ubehageligt, det er ikke en konkurrence hvor det gælder om at holde det længst muligt. Du må ikke blive forpustet.

Når du har pustet helt ud, tager du en ny dyb indånding, og gentager processen fra før.

Dette giver dig ro i kroppen, men hvad så med hovedet og tankerne, sidder du måske og tænker nu? Hvis tankerne stadig farer afsted, eller bare kører rundt med nedsat hastighed, skal du fokusere på dine næsebor. Jeps – næseborene. Fokuser på hvordan luften passerer igennem dem, hver gang du trækker vejret ind og hver gang du puster det ud igen.

Fortsæt vejrtrækningen på denne måde til du er faldet til ro eller helt i søvn..

Thats it.. Som sagt er det afprøvet på egen krop, og jeg synes det fungerer godt.

Teknikken kan du i øvrigt også anvende i andre sammenhænge hvor du har brug for at få ro på kroppen. Før en jobsamtale, inden du skal til eksamen eller før du skal holde en tale. Men pas på du ikke falder i søvn.

Håber det virker for dig..

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *