Nytårstalen 2013 – hvor er min kone?

Er der nogen der har set min kone? For den kvinde der sidder herhjemme, er ikke den samme som sidste gang vi nærmede os nytårsaften. 2013 vil her i huset, naturligvis bedst blive husket, for året hvor Maria gav den en over nakken og smed 20 overflødige kilo. En præstation i sig selv, og én der fortjener at blive bemærket og anerkendt særskilt. Ingen smarte kure, ingen magi, ingen operationer, bare sund kost og træning – forbandet godt gået min smukke kone.. 🙂

Når man nærmer sig et årsskifte, bliver mange inspireret til at reflektere, tænke tilbage på året der er gået og fundere lidt over hvad der egentlig står skarpest i erindringen fra det forgangne år.

Og det er bestemt sundt at reflektere, for året har det jo med at stryge afsted, og ind imellem når man ikke helt at opdage hvad der egentlig skete i farten.

Personligt, eller skulle man sige familiemæssigt, er der – ud over førnævnte vægttab – et par ting der står klarere end de andre. Rasmus startede i skole og har klaret det fantastisk. Han startede også til badminton og elsker det. Derudover startede både han og Alberte til svømning og de er ved at komme godt efter det – selvom det krævede lidt overvindelse i starten.

Ellers har året jo budt på flere politiske rævekager, spegede sager og sild, og så mange højtråbende (over the top) politikere, at selv de mest garvede politiske kommentatorer har måttet kalde timeout. Senest e eksempel i den sammenhæng værende det samråd, som gudskelov ikke blev til noget, fordi det nok alligevel var ok at Villy Søvndal kunne drømme om det cubanske paradis. Der var også Helle Thornings selvportræt med en hvis Hr. Obama og Hr. Cameron – som var liiiige ved at blive blæst helt ud af proportioner – nej vent – det blev det faktisk.

Og så var der jo også lige det der med, at der, i mangfoldighedens navn naturligvis, ikke længere skulle serveres frikadeller i de danske daginstitutioner. Det er så selvmodsigende at det er til at kaste op over, og det er da heldigvis (endnu) op til de enkelte kommuner, hvordan de vil formulere deres kostpolitik på det område. Men den misforståede hensyntagen er ikke kun indenfor vores lille lands grænser. I en engelsk supermarkedskæde, kan de medarbejdere der tror på Allah, henvise en kunde til en anden kø, hvis kunden skal købe alkohol eller svinekød.

Der skal være plads til alle – bevares – men vi skal også passe på, at vi ikke kvæler os selv i misforståede hensyn og vat og bomuld.

Vi skal også passe på at vi ikke går så meget op i underholdningsprogrammerne, så en tidligere anerkendt sportsmand, bliver lagt for had af halvdelen af befolkningen. Kære Allan og kære Vild med dans tilhængere, det var lidt af en oplevelse at følge det på – ja – sidelinjen. Programmerne har jeg aldrig kunnet udholde, så at der pludselig var så meget dramatik om et program hvor folk næsten kan danse, var, i bedste fald, godt for blodtrykket rundt om i de danske stuer.

Men året bød også på opløftende oplevelser. F.eks. en tur på Impact konference i Las Vegas for mit vedkommende, hvor det amerikanske serviceniveau satte det danske til vægs, og hvor jeg oplevede en 9$ buffet med alt hvad åreforkalkninger og blodpropper kan begære.

Jeg fik også lejlighed til at opleve Christiania på nært hold, i kombination med et Distortion proppet København. På en IBM konference i Bella Centeret, talte Soulaima Gourani til forsamlingen, og gav os alle et tiltrængt og kærligt spark i røven. Hvor er sulten folkens? Hvis resten af verden er mere sultne end os i lille Danmark, så bliver vi sgu kørt over. Altså ikke sån rigtigt kørt over af en bil – nej det er meget værre.

Maria og jeg var til foredrag med Lars Christiansen, hvor vi mødte personen Lars og fik hans historie om nedtur, skilsmisse og genfunden kærlighed. Men også sjove historier om fulde håndboldkolleger og en badetur han aldrig vil glemme.
I DRs koncertsal hørte vi Rasmus Walther med band give den gas – og det var en sand fornøjelse. Rummet i sig selv er en oplevelse – lyden var god i alle kroge, og Rasmus Walthers sange som at få hældt honning i øret.. Eller det lyder faktisk dumt – ikke Rasmus Walther altså, han var god – rigtig god.. Men det med honningen.. Musik er bare godt – sån helt generelt..

Her hvor året så går på hæld, kan jeg sidde og nyde millionerne rulle ind på kontoen, fordi jeg er med i Google AdSense programmet, som giver en øre eller to hver gang nogen ser en reklame på kvote.dk, og nogle gange en rund krone, hvis nogen er så søde også at klikke på en reklame. Nu er millioner nok så meget sagt, da besøgstallene på siden er til at overskue. Saldoen pr. dags dato er lige i underkanten af 43 kroner tjent i indeværende år.

Men i disse nytårstider, får mit indlæg om torsk en hel del hits – og det varmer jo mit gamle fiskerhjerte. For året bød også på en skøn fisketur på Storebælt – som gav os nogle friske torsk på grillen.

Der er sket mange andre ting i løbet af året – og også nogle meget (og mere )væsentlige.. Men sådan er det når tasterne løber af med én..

Så til slut vil jeg bare sige tak for 2013 til alle og ønske jer et rigtig godt nytår, må 2014 blive alt det I ønsker – og husk også at nyde alt det banale.

GODT NYTÅR
GUD BEVARE KVOTE.DK

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *