De(t)cember

Det’ sørme, det sandelig, december.. Skal det være helt rigtigt, skulle sandelig vist nok skiftes ud med “sandt”.. Men hva, jeg synes det andet lyder bedre – og så er det vel ok at lave lidt om på det… Eller er det?

Julemåneden er skudt igang, med 3 flyttekasser, 4 store bæreposer et par æsker i forskellige størrelser og løsdele fra skuffer og skabe til følge.. Julepynten er med andre ord hevet frem..
Hjemmet er for en stund omdannet til en julestue af den anden verden, og fruens blodtryk har, her hvor vi nærmer os aftentide og alt er på plads, igen fundet sit normale leje – næsten..

For som i så mange andre hjem i december måned, skal der være orden i sagerne. Julekalender, pakkekalender, adventskrans og kalenderlys skal være på plads – og sådan er dét bare..

Og der skal gerne være overskud til også at lave en stjerne i papir. Og her er det også vigtigt at holde traditionerne i hævd.. For det “pis” er der sgu ikke nogen der kan huske fra sidste år.. Papiret blir mørt når man først har forsøgt 17-18 gange, og til sidst er der hverken stjerne, strimler eller blodtryk til at flette “det lort”… “For fanden”…

Jo.. December måned, og julen i det hele taget, skal være som den plejer..

Som med så meget andet, finder vi “fred” i traditionerne. Vi venter på MC Einar, Band Aid, Wham og alle de andre slagere – åh jo, og Lene Siel med endnu et nyt album.. Vi synger de samme sange vi ikke kan huske, køber os fattige i gaver, og undrer os lige meget over kontoudtoget i januar. Eller også ignorerer vi det bare – det ligger jo alligevel bare i e-boks, sammen med advarslen fra bankrådgiveren og brevet fra kommunen om at næste år bliver det lidt dyrere at holde rotterne buret inde i kloaken..

Julemiddagen glem ikke den – den skal sidde lige i skabet. Sværene skal være sprøde, anden saftig og velsmagende, det samme gælder sovsen og ikke mindst de brunede kartofler.. Og hvordan er det nu med forholdet mellem sukker, smør og kartofler? Ris a la manden må heller ikke fejle; mandlerne skal være i den rette størrelse, smagen være i orden og kirsebærsovsen lun, eller kold? Jeg foretrækker den lune.

Juletræet skal have den rigtige højde, det rette antal grene, og ikke mindst skal disse være fordelt med en passende afstand og gerne nogenlunde symmetrisk. Pynten må ikke være tilfældigt placeret, den skal også gerne være lidt farvekoordineret, så det ikke ligner en bazar. Og så skal der naturligvis være en stjerne på toppen, eller et spir?

Samtlige buske, træer carporte lyses op af dioder i rækker, net eller formet som julemænd, rensdyr, juletræer, snemænd eller et budskab der passer til højtiden. Elmåleren er rødglødende, og man kan næsten fornemme hvordan vindmøllerne lige giver den en tand til ude på sundet.

Så når nu vindmøllerne suser afsted og du selv gør det samme, så husk at trække vejret, tag det roligt, pas på dig selv og dine, og nyd december måned.. Det bliver den 24. december uanset hvor meget eller lidt vi skynder os, og man vælger selv hvordan man bruger dagene i december..

Rigtig god december måned derude..

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *