Banaliteternes holdeplads

Det er en kold vinterdag. Du har været oppe og nede af Strøget 4 gange, fingrene er som frosne fiskepinde, du har ikke fundet de julegaver du skulle. Du er blevet skubbet til, mast op mod 50 eksemplarer af en Jussi-roman i Arnold Busck, og har skiftevis svedt i butikkerne og frosset på gaden. Nu er klokken blevet kvart i ”kunne fanme godt sparke til en due for at holde varmen”, og det eneste du har lyst til, er at sidde ned hjemme i din sofa, med et tæppe oppe under snuden og yndlingsserien på repeat. Drømmetænkning..

Det næste der sker, er at du finder dig selv 40 kroner fattigere, men med et papkrus fyldt med varm kakao mellem hænderne. Til at starte med føler du dig snydt – men så.. Den søde kakao rammer alle smagsløgene og langsomt breder varmen sig. Du kigger ud over Strøget med alle de travle mennesker – hvorfor stopper de ikke bare op og tager en kop kakao? Du nyder dit overskud, trækker vejret dybt og trasker stille og roligt ned igennem den julepyntede gågade og finder julegavEN.

Ovenstående kunne også være skrevet om en varm sommerdag, hvor kilden til overskuddet var en kold øl eller sodavand.

Hvad er det der gør os glade?

Et kram fra en vi elsker, et kys, en kold øl, en kop varm kakao, en hilsen fra en gammel ven, en sang der er let at synge med på, den samme menu som vi fik sidste jul, børn der griner. En hundehvalp der logrer og springer rundt, et pindsvin der nyser, rent sengetøj, at nå bussen eller toget lige inden dørene lukker. At stryge en tændstik og tænde et lys, at drikke koldt vand lige efter man har børstet tænder, at vaske hår første gang efter man har været hos frisøren, at slå en prut i badet, at nyse så man ikke ved hvor man er.

Ens for alle ovenstående er at der er tale om helt almindelige banale ting.. Og hvorfor begynde at skrive et indlæg om det?

Jo – i øjeblikket hitter Rasmus Seebach med endnu et album, og det betyder at det kører på fulde drøn i ørerne på Maria når hun er på vej til og fra arbejde, og som regel også når hun er kommet hjem. Men hun er jo langt fra den eneste der er med på den vogn – kvinder og børn over det ganske danske land elsker hans musik og sange. Personligt bliver jeg aldrig den helt store fan, men jeg anerkender at han laver ørehængere – banale ørehængere – men ikke desto mindre ørehængere.

Når man i 2013 kan lave en sang, hvor man midt i det hele stopper op og spørger sit publikum ud igennem radioen: ”Hvis du måtte tage tre ting med på en øde ø, hvad ville du så vælge?”, så kan man altså tillade sig lidt af hvert – det bliver ikke mere banalt, men det virker.

Personligt elsker jeg Tina Dickow, og uden at forklejne den gode Seebach Jr., vil jeg vove at påstå, at hendes tekster har lidt mere at byde på. Det kan godt være de er lidt sværere at gå til, huske, og ikke mindst at synge med på. Men jeg er et ”sucker” for sange (og film og bøger for den sags skyld) der ikke bare giver svaret på forhånd.

Men som nævnt – vi elsker det banale, vi elsker noget vi kan forholde os til, og jeg skal bestemt ikke kunne frasige mig, at kunne synge med på dele af flere af de nye Rasmus Seebach sange. Det er lidt som med Shu-bi-dua, TV2(bandet), Rasmus Nøhr og julesange – det kan godt være du ikke bryder dig om det, men du kan synge med, hvad enten du kan li’ det eller ej.

Varm kakao i et papkrus er ikke pulled pork med barbecue-sovs, coleslaw og eddike-dressing i en lækker burgerbolle, men det tager 5 minutter at bikse sammen, og det virker..

Skål i varm kakao , og rigtig god fornøjelse med julegaveindkøbene! Rasmus Seebachs nye album koster i øvrigt 149,95 på de blanke runde skiver i Fona – men man kan også bare høre ham på Spotify – har jeg fået fortalt..

..og så tror jeg i øvrigt at jeg vil gennemsøge nettet efter en rigtig god opskrift på varm kakao..

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

One thought on “Banaliteternes holdeplads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *