Innovation og lidt om den elektriske stol..

Innovation er et begreb som bliver brugt i mange forbindelser, men typisk betyder det blot at man finder en smartere eller mere effektiv måde at udføre sit arbejde på. Eller at man er innovativ og tænker i nye baner, dog med samme formål som førstnævnte.

Men innovation er i sig selv ikke noget nyt og har ikke været det i mange år… I de gode gamle dage var man også innovative. Man ville gerne henrette folk på en ny måde, man havde “lige” opfundet strøm og så var der noget med en tandlæge..

Så hvis du har en tandlægefobi, kan det skyldes at Den elektriske stol blev opfundet af en tandlæge. Den slags har det med ikke at blive glemt, selvom det er mere end 120 år siden.

Historien bag den elektriske stol er nu meget sjov – med mindre man er blevet henrettet i den selvfølgelig. Men ideen at lave en stol med strøm i, med det formål at henrette folk, opstod i hovedet på en mand ved navn Alfred P. Southwick – som var tandlæge. Han havde hørt om en fuld mand der var blevet slået ihjel relativt smertefrit og hurtigt, fordi han var kommet til at røre ved nogle ubeskyttede strømkabler.

Han var samtidig med i en kommite, som var sat sammen fordi man ville finde et alternativ til hængning, som var mere humant.

Efter den første henrettelse hvor man brugte den elektriske stol, var en af kommentarerne ironisk nok – “De ville have gjort det bedre havde de brugt en økse”..

Grunden til denne kommentar var, at William Kemmler som skulle henrettes – for at have slået sin kone ihjel med en økse ivørigt – kun besvimede ved det første stød på 1000 Volt. Ved næste stød på 2000 Volt sprang hans blodkar under huden, og nogle vidner påstod at der gik ild i ham.

Man havde ellers sikret sig mod dens slags uheld ved at henrette en hest dagen forinden. Gad vide om man testede hængning på samme måde i øvrigt.. Hmm..

Men hvor vil jeg hen med alt dette? Tjae – nogle gange er innovation blot en ny måde at gøre det samme elendige stykke arbejde på.

– Frank

About

Født den 23. november 1980 Bor I Taastrup Gift med Maria Har 2 børn, Rasmus og Alberte Arbejder hos VP Securities A/S

View all posts by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *